Het onderwijs

Op de Irisschool werken we met enthousiaste en bevlogen leerkrachten.
Vanuit de overtuiging dat onderwijs anno 2020 eigentijds, uitdagend en kindgericht moet zijn, werken we met een nieuw onderwijsconcept.
We maken hierbij gebruik van moderne middelen die ondersteunend zijn bij het aanbieden van ons onderwijs.

Vanaf schooljaar 2019-2020 bestaat het concept uit werken in units waar verschillende jaargroepen met meerdere leerkrachten samenwerken.
De kinderen werken vanuit een vaste basisgroep zodat veiligheid en geborgenheid gehandhaafd blijft. Daarnaast wordt veel samengewerkt met kinderen uit een andere basisgroep binnen dezelfde unit. Kinderen leren om zelfstandig opdrachten uit te voeren: hetzij alleen of in kleinere groepjes.
Soms zijn er activiteiten die met de hele unit plaatsvinden. Met regelmaat worden er unit overstijgende workshops georganiseerd door de leerkrachten waardoor we nog meer tegemoet kunnen komen aan brede talentontwikkeling.

De rol van de leerkracht verandert hierbij aanzienlijk. Vanuit de kernwaarden werken we met  korte hoogwaardige instructie aan een kleine groep kinderen, coaching en monitoring. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een kijkje komen nemen? Neem contact op met de school. U bent van harte welkom.