Spring naar hoofd-inhoud

Overblijven/gezonde voeding

Met de meeste kinderen in Nederland gaat het goed. Ze groeien op in goede gezondheid en zitten lekker in hun vel. Echter, een groeiend aantal kinderen vertoont ongezond gedrag. Ze bewegen te weinig, eten niet genoeg groente en fruit en drinken op steeds jongere leeftijd alcohol. Alle reden om aandacht te blijven besteden aan gezondheid en veiligheid op onze school.

  • Dat wil zeggen dat we stimuleren dat elk kind elke dag een gezonde pauze hap meeneemt. Ook tijdens het overblijven zien we liever geen snoep in het trommeltje.
  • Ook willen wij u er graag attent maken op sites i.v.m. gezonde traktaties op school. Een gezonde traktatie is een traktatie waar niet teveel vet en suiker in zit. Bijvoorbeeld: popcorn, fruit, groente, rijstwafels en soepstengels. Wilt u iets creatiever zijn, kijkt u dan op www.Gezondtrakteren.nl of www.voedingscentrum.nl. Een traktatie hoeft ook niet altijd iets eetbaars te zijn. Kinderen kunnen ook heel blij zijn met een stuiterbal, stickers, bellenblaas enz. De leerkrachten geven het goede voorbeeld.

Wij hopen dat u samen met ons zult werken aan een gezonde leefwijze van de leerlingen.

De overblijf wordt gerund door enkele enthousiaste ouders aangevuld met professionele krachten.  Tijdens de overblijf blijft ons gezond voedingsbeleid van kracht. Dat wil zeggen dat wij de leerlingen enkel thee, diksap of melk serveren. Ouders zijn natuurlijk vrij om andere drankjes mee te geven. Wij adviseren een gezonde broodtrommel voor bij de overblijf, dus geef a.u.b. geen snoepjes mee om na de maaltijd te eten.

De kinderen eten met de eigen groep, waarna zij gaan buiten spelen met hun unit. Dit alles onder begeleiding van een overblijfkracht. De leerkracht heeft op dit moment pauze.